Jednokrilni prozori

Najjednostavniji oblk vanjske građevinske stolarije. Našao je primjenu na obiteljskim kućama i stambenim objektima, posebno u kombinaciji sa roletama i griljama. Sastoji se od štoka, krila, čeličnog ojačanja, okova i izo stakla. Za izradu se koriste dva tipa prozorskih krila, ovisno dali su prozori sa griljama ili roletama. Širina profila i blage linije modernog dizajna daju Vašem prozoru dodtanu dimenziju, a ukupno i ljepši izgled objekta.
Osnovni tipovi: otklopni, zaokretni, otklopno-zaokretni.

Jednokrilni prozori sa roletom

Jednokrilni prozor u kontinentalnom dijlu najčešće dolazi u kombinaciji s roletom. Roletu možemo isporučiti u nekoliko varijanti boja koje će se uklopiti u boju Vašeg prozora. Sastoji se od roletne kutije visine 19cm koja ima vrlo dobru toplinsku izolaciju.
Lamele ugrađujemo od aluminija ili PVC-a po želji naručitelja. Nova rolet kutija ima mogućnost naknadne ugradnje mrežice protiv insekta koja se sve više danas primjenjuje kod zatvaranja apartmana na moru.

 

Dvokrilni prozori sa fiksnim stupom

Dvokrilni prozor sa fiksnim stupom primjenjuje se kod objekata gdje je potrebna veća prozračnost i stabilnost prozora. Sastoji se od štoka, fiksnog stupa te dva otklopno zaokretna krila.

 

 

Dvokrilni prozori sa pokretnim stupom

Dvokrilni prozor sa pokretnim stupom je najučestaliji u modernoj gradnji zbog svoje jednostavnosti, ali i velike funkcionalnosti. Sastoji se od štoka, pokretnog stupa, te jednog zaokretnog otklopnog i drugog zaokretnog krila.

 

 

Trokrilni prozori (sa i bez rolete)

Trokrilni prozor se najviše koristi kod zatvaranja većih otvora kao što su zimski vrtovi i balkoni. Posebno su pogodni i estetski prilagodljivi za zatvaranje balkona na stambenim zgradama i ložama. Kod takvog zatvaranaj prostor dobije svoju iskoristivost ponajviše kod malih balkona, prozračnost zbog velikih mogućnosti kombinacija otvaranaj i svjetlost zbog staklenih površina koje pružaju evliku svjetlost u prostoriju, pa se može iskoristiti i kao dnevna soba slično.
Trokrilni prozor također zatvaramo s roletom. Pogodno je kod velikih staklenih površina da sunčeva svjetlost ne dopire u prostoriju iz sigurnosnih razloga, kod odlaska na duže putovanje Vašem stambenom objektu pruža vizualnu sigurnost. Lamele za rolete mogu se izrađivati od PVC-a ili aluminija u raznim bojama koje se prilagođavaju boji stolarije ili boji fasade samog objekta. Također roleta čuva i Vaše staklene površine od prljanja uslijed vremenskih neprilika. Zbog toga prozor u kombinaciji s roletom daje posebnu estetsku cjelinu Vašem stambenom prostoru.